Awesome receptjes
-
- Assistent beheerder
- Berichten: 3097
- Lid geworden op: 03-10-2011 19:33
Awesome receptjes
Owh ik komt toch iets lekkers tegen op een site, dit moet ik echt even delen... Ja mensen het is geen goed recept als je aan de lijn bent, maar heerlijk voor een sas dag!!
Je eigen Nutella ijsjes maken, veel beter wordt het niet toch? Wat je nodig hebt is een pot Nutella en zes bananen. Gooi dit in een blender, maak er een mooi pureetje van, giet het in ijsvormpjes en stop het geheel in de vriezer. Een paar uurtjes heel ongeduldig wachten en je hebt het lekkerste ijs ooit! Beloofd!
Je eigen Nutella ijsjes maken, veel beter wordt het niet toch? Wat je nodig hebt is een pot Nutella en zes bananen. Gooi dit in een blender, maak er een mooi pureetje van, giet het in ijsvormpjes en stop het geheel in de vriezer. Een paar uurtjes heel ongeduldig wachten en je hebt het lekkerste ijs ooit! Beloofd!
-
- Assistent beheerder
- Berichten: 3097
- Lid geworden op: 03-10-2011 19:33
-
- Ratzilla
- Berichten: 869
- Lid geworden op: 21-01-2012 18:42
Chocolate Cheesecake
Ingrediënten
250 g koekjes (Oreo, 2 pakjes 154 g en dan blijft er een beetje over)
100 g boter, gesmolten
3 tabletten chocolade extra puur 72% (a 100 g per stuk)
9 pakjes roomkaas (a 100 g per stuk)
340 g witte basterdsuiker
4 eieren
Materialen
keukenmachine, springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan en zet 5 min. in de oven. Laat afkoelen.
2. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de roomkaas en de suiker in de keukenmachine. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep 8 el van dit mengsel in een kom en houd apart. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van het mengsel en schenk in de springvorm. Verdeel er met een lepel druppels van het apart gehouden roomkaasmengsel over. Maak er met een satéprikker mooie krullen van, zodat er een marmerpatroon ontstaat.
3. Bak de taart 1 uur in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat afkoelen en verwijder de vorm. Serveer koud.
Ingrediënten
250 g koekjes (Oreo, 2 pakjes 154 g en dan blijft er een beetje over)
100 g boter, gesmolten
3 tabletten chocolade extra puur 72% (a 100 g per stuk)
9 pakjes roomkaas (a 100 g per stuk)
340 g witte basterdsuiker
4 eieren
Materialen
keukenmachine, springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan en zet 5 min. in de oven. Laat afkoelen.
2. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de roomkaas en de suiker in de keukenmachine. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep 8 el van dit mengsel in een kom en houd apart. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van het mengsel en schenk in de springvorm. Verdeel er met een lepel druppels van het apart gehouden roomkaasmengsel over. Maak er met een satéprikker mooie krullen van, zodat er een marmerpatroon ontstaat.
3. Bak de taart 1 uur in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat afkoelen en verwijder de vorm. Serveer koud.
I love my girlfriend <3 and love my (part-time ) rats: Amy & Pandora, and Noodles & Beenie
-
- Site Admin
- Berichten: 2688
- Lid geworden op: 19-09-2011 21:08
-
- Assistent beheerder
- Berichten: 3097
- Lid geworden op: 03-10-2011 19:33
Rode Thaise Garnalen Curry
Dit is het meest snelle en makkelijke recept voor garnalen in Thaise rode currysaus. Zeer geschikt om een indrukwekkend etentje te geven omdat het heerlijk smaakt en in een oogwenk klaar is (zeker als de garnalen al zijn schoongemaakt). Serveren met warme jasmijnrijst.
Ingrediënten
Porties: 4
2 blikjes (400 gr) kokosmelk
2 eetlepels rode Thaise currypasta
1 eetlepel vissaus
1 verse rode chilipeper, ontlijst en fijngesneden
24 grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
Bereidingswijze
Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten
1.
In een wok kokosmelk, currypasta, vissaus en chilipeper mengen. Op een matig laag vuur onder vaak roeren langzaam aan de kook brengen.
2.
Het vuur laag zetten en de garnalen toevoegen. In ong. 15 minuten in een open pan en frequent roerend de garnalen gaar koken en de smaken laten vermengen.
-
- Knuffelaar
- Berichten: 426
- Lid geworden op: 01-02-2012 21:18
-
- Assistent beheerder
- Berichten: 3097
- Lid geworden op: 03-10-2011 19:33